Head.png
Caşcavalul de Brăduleţ degustat în standul de la Transylvania Tourism Fair Bucureşti

În perioada 9-11 martie 2018, Patronatul A.N.A.T. a organizat la Braşov Business Park cea de-a XI-a ediție a ”Transylvania Tourism Fair” (TTF). Şi de această dată Argeşul a fost puternic reprezentat în inima Transilvaniei, unul dintre standurile judeţului nostru aparţinând comunei Brăduleţ, care le-a prezentat vizitatorilor minunata poveste a Caşcavalului de Brăduleţ şi atracţiile turistice ale zonei. De asemenea, le-a lansat invitaţia de a participa la festivalul itinerant dedicat preparatului gastronomic şi meşteşugurilor specifice, care se va desfăşura în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, şi să se bucure de un maraton al tradiţiilor autentice.

# Caşcavalul de Brăduleţ apreciat de braşoveni

Frumoasa localitate de munte din Argeş a devenit faimoasă, la nivel naţional, prin prisma preparatului din lapte de vacă, pregătit după o reţetă pe care doar localnicii o cunosc şi pe care au transmis-o, de secole, din generaţie în generaţie. Dar, nu doar caşcavalul de Brăduleţ este de poveste, ci şi cadrul natural oferit de localitate şi împrejurimi. 

Cei ce au vizitat standul comunei Brăduleţ au avut plăcerea de a gusta din caşcavalul de Brăduleţ şi s-au declarat impresionaţi de bogăţia gustului, subliniind diferenţa dintre caşcavalul clasic şi acesta. De asemenea, pentru a afla mai multe despre județul nostru și despre valorile naturale ale comunei Brăduleț, vizitatorii au fost invitaţi la Festivalul Cașcavalului de Brăduleț. Pentru a afla mai multe informații, vizitatorii au primit promoționale cu toate datele necesare despre localitatea Brăduleț și Festivalul Cașcavalului, respectiv cărţi, mape, calendare şi pliante. Oaspeţii au primit informaţii chiar de la primarul Alecu Evlampie, care a fost prezent în stand pentru a primi vizitatorii, cărora le-a povestit despre bogăția de tradiții și obiceiuri specifice Brăduleţului.

Transylvania Tourism Fair este prins în Calendarul Târgurilor ANAT 2018 şi se adresează autorităților și asociațiilor profesionale din turism, agențiilor de turism și touroperatorilor, stațiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor și companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor și publicațiilor din turism, băncilor și societăților de asigurări, companiilor aeriene, etc. 

Participarea în cadrul Târgului de Turism de la Braşov face parte din acţiunile întreprinse de către Primăria Brăduleţ în perioada de sustenabilitate a proiectului finanţat din fonduri europene. 

Citeşte mai departe:
 
Judetul Arges

Vatră de istorie, cultură şi spiritualitate, judeţul Argeş se înfăţişează vizitatorilor săi cu infinte posibilităţi de explorare turistică. Poziţionat în partea central – sudică a României, judeţul Argeş are un sfert din suprafaţă ocupat de munte. Numele îi este dat de principalul râu care îl brăzdează, Argeşul.

Citeşte mai departe:
 
Comuna Bradulet

Străbătută de râul Vâlsan, comuna Brăduleţ este situată la o distanţă de 25 km de oraşul Curtea de Argeş şi 55 km de municipiul Piteşti. Este amplasată preponderent în spaţiul Subcarpaţilor argeşeni, la contactul cu structurile de tip carpatic, beneficiind de adăpostul Carpaţilor Meridionali în nordul judeţului Argeş. Comuna ocupă o suprafaţă de 4.900 ha, are o populaţie de peste 2.100 de locuitori şi este formată din nouă sate: Piatra, Ungureni, Slămneşti, Uleni, Galeş, Aluniş, Cosaci, Brăduleţ şi Brădet.

Citeşte mai departe:
 
Sat Galeş

Comparat cu alte aşezări, satul Galeş este relativ tânăr, atestat documentar de mai puţin de 500 de ani. Satul s-a născut din dorinţa românilor de a trăi liber şi a crescut din munca neobosită a acestora. Galeşul a luat fiinţă ca aşezare după 1750, prin statornicirea aici a mai multor familii de români alungaţi de urgisirile pătimite peste munţi, în majoritatea lor venite, fără îndoială, din Mărginimea Sibiului, unde există un sat cu acelaşi nume (Galeş) atestat încă din secolul al XIII-lea, ca şi din alte părţi ale Transilvaniei.

Citeşte mai departe:
 
Sat Brăduleţ

Satul care dă numele comunei s-a numit în Evul Mediu Brătienii de Sus, topic care constă dintr-un nume propriu-zis, „Brătieni”, şi un determinativ, „de Sus”, cu rol de a fixa situaţia topografică şi a face deosebirea de Brătienii de Jos (astăzi Galeş). Abia după aşezarea pe domeniile mănăstireşti a grupurilor venite din Ardeal şi renunţarea treptată la numele Brătieni de Jos satul va rămâne la denumirea de Brătieni.

Citeşte mai departe:
 
Anterior12Următor

Formular interactiv