Head.png
Satele Brăduleţului au răsunat de cântecele artiştilor argeşeni

Sute de artişti valoroşi ai Argeşului, nume mari ale cântecului popular românesc, meşteri populari dăruiţi cu har şi specialişti în prepararea deliciosului caşcaval au fost vedetele Festivalului de la Brăduleţ. Timp de trei zile, pe scenele amenajate în cele trei sate ale comunei au evoluat peste 1000 de artişti. Comuna a avut oaspeţi din localitatea elveţiană Onex, cu care comuna Brăduleţ este înfrăţită de peste 20 de ani. Elveţienii au fost de-a dreptul fascinaţi de meşteşugurile descoperite la Brăduleţ, de frumuseţea tradiţiilor păstrate cu sfinţenie de oamenii locului şi de autenticitatea şi valoarea folclorului argeşean. Reprezentanţii comunităţii din Onex s-au bucurat alături de locuitorii comunei Brăduleţ de cele trei zile de spectacol şi au învăţat de la artiştii locali câteva din tainele dansurilor populare româneşti, prinzându-se în horă alături de argeşeni.
Pe parcursul primei zile a Festivalului, care a debutat la Brăduleţ, artişti din toate colţurile Argeşului au menţinut atmosfera de sărbătoare, oferind un spectacol de zile mari. Prima zi a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ s-a încheiat cu recitalul extraordinar al marelui rapsod mehedinţean Petrică Mâţu Stoian, care a scos la joc întreaga suflare a comunei.
A doua zi, sărbătoarea s-a mutat la Galeş, leagăn de tradiţii, sat cu oameni gospodari şi meşteri populari care păstrează neatinse valorile culturale locale. Scena festivalului a găzduit un adevărat maraton de folclor autentic, susţinut de ansambluri argeşene şi solişti talentaţi, unul dintre cele mai aşteptate momente fiind recitalul interpretei argeşene Emilia Ghinescu. Seara s-a încheiat, ca şi la Brăduleţ de altfel, cu un grandios spectacol de lumini oferit de focurile de artificii ce au inundat cerul Galeşului.
Ultima zi a festivalului s-a desfăşurat în satul Brădet, unde startul petrecerii s-a dat în jurul prânzului. Vremea frumoasă a atras numeroşi turişti pe Valea Vâlsanului, care au profitat de ocazie pentru a lua parte la spectacolul folcloric şi pentru a admira frumoasele standuri ale meşterilor populari şi ale maeştrilor în prepararea deliciosului caşcaval. Maratonul folcloric de trei zile s-a încheiat cu concertul oferit de una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară, Niculina Stoican.

 

Formular interactiv