Head.png
Prezenţă apreciată la Târgul Naţional de turism din Cluj Napoca – Touristica: Caşcavalul de Brăduleţ a ajuns în inima Ardealului

În perioada 25 – 27 noiembrie 2016, la Cluj, s-a desfăşurat Târgul Naţional de Turism „TOURISTICA”, la care au participat agenţii de turism şi reprezentanţi ai unor zone şi obiective turistice din ţară şi de peste hotare.
Standul comunei Brăduleţ s-a numărat printre cele mai apreciate şi vizitate de către miile de vizitatori care au venit la TOURISTICA. Principala atracţie a fost celebrul preparat gastronomic argeşean: caşcavalul de Brăduleţ, pe care vizitatorii l-au degustat şi au fost impresionaţi de bogăţia gustului, remarcând diferenţa între caşcavalul clasic şi acesta, declarând că este „cel mai gustos şi aromat caşacaval”. De asemenea, aceştia au aflat care este procesul de obţinere a caşcavalului de către localnicii din Brăduleţ, fiindu-le arătat şi un putinei în care se bate laptele de vacă folosit la acest preparat.
Pentru a face cunoştinţă cu tradiţiile şi meşteşugurile specifice localităţii Brăduleţ şi pentru a vizita obiectivele locale, vizitatorii au fost poftiţi la Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, ce se va organiza în perioada 30 iunie – 2 iulie. Timp de trei zile vor avea parte de spectacole de muzică folclorică şi dansuri populare şi vor putea vedea pe viu cum se ţese la război sau cum se toarce lâna, cât şi alte meşteşuguri tradiţionale moştenite şi perpetuate de către localnicii din Brăduleţ.

 

Formular interactiv