Head.png
Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ 2018 - trei zile de folclor și tradiții autentice

În perioada 29 iunie - 1 iulie, comuna Brăduleţ, din județul Argeș a fost în petrecere, fiind organizatorul evenimentului itinerant „Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ”. Ajuns deja la cea de-a şaptea ediţie, festivalul a devenit cunoscut la nivel naţional, mai ales în urma repetatelor participări la târgurile de turism. Atrași de faima preparatului gastronomic, caşcavalul de Brăduleţ, dar şi de locurile pitoreşti dezvăluite de zonă şi de maratonul de joc şi cântec popular, mii de oameni au vizitat localitatea în cele trei zile de Festival. 

Primarul Alecu Evlampie, alături de colegii din Primărie şi Consiliul Local, a deschis Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ vineri, 29 iunie, ora 16.00, prima zi desfăşurându-se în satul Galeş. A doua zi, oaspeţii au fost poftiţi în satul Brăduleţ. A trei zi a Festivalului a fost găzduită de satul Brădet. Întregul maraton de spectacole a fost moderat de doi cunoscuţi rapsozi ai cântecului popular românesc, Rodica Popa Comăniciu şi Graţian Bădescu. În afară de momentele de joc și cântec românesc, vizitatorii au avut ocazia să aqdmire standurile special amenajate, pentru meşteşugurile tradiţionale, moştenite din generaţie în generaţie. De asemenea, au avut ocazia să guste şi din celebrul caşacaval şi au aflat de la localnici secretele produsului tradiţional al zonei. Ca în fiecare an, la invitaţia lansată de primarul Alecu Evlampie, au răspuns oficialităţi judeţene, parlamentari şi colegi primari. 

 

Flacăra Centenară s-a aprins la Brăduleţ

 

În cadrul evenimentului, un moment aparte a fost cel dedicat înaintaşilor noştri, ce şi-au pierdut viaţa pe front pentru înfăptuirea României de azi. Cetăţenii localităţii şi-au cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial, în cadrul unui moment ceremonial organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş. Cu acest prilej, localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la monumentul eroilor unde a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu şi primarul Alecu Evlampie au înmânat urmașilor eroilor diplome centenare, mulțumindu-le și felicitându-i pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții.

 

Formular interactiv