Head.png
Ofertă de cazare şi oportunităţi de agrement

Cu panorame spectaculoase şi o mulţime de oportunităţi şi activităţi de vacanţă – de la curse pe traseele provocatoare pentru împătimiţii de mountain-bike şi enduro, până la excursii şi drumeţii în sălbăticia muntelui, a pădurii şi a văii săpate de apele învolburate ale Vâlsanului - frumuseţea locului şi spectaculozitatea reliefului provoacă turistul care ajunge pe aceste meleaguri la evadare în natură, la contopirea cu peisajele superbe.

Unităţi de agroturism. În Brăduleţ există câteva pensiuni şi un sat de vacanţă, pregătite în orice moment al anului să-şi întâmpine oaspeţii cu servicii de cazare şi masă de o calitate deosebită, dar şi cu oportunităţi multiple de petrecere a timpului liber. Situate într-un cadru natural pitoresc, unităţile de agroturism din localitate reprezintă locul ideal pentru petrecerea unui concediu plăcut, liniştit, în care turiştii pot profita din plin de aerul curat şi de peisajele de poveste ale Văii Vâlsanului şi pot savura delicioasele preparate specifice zonei, printre care – evident – şi vestitul caşcaval de Brăduleţ.

Drumeţii. Turiştii pot alege ca loc de evadare în natură valea Vâlsanului, unde peisaje sălbatice deosebite şi locuri puţin atinse de paşii omului aşteaptă să fie descoperite. Drumeţii dornici de aventură pot admira frumuseţea acestor locuri, zona fiind străbătută de o sumedenie de poteci ascunse, iar diversitatea traseelor pur şi simplu nu te lasă să rămâi în casă. Relaxare şi odihnă, în prospeţimea aerului curat de munte şi în liniştea desăvârşită a locurilor!

Mountain-biking. Zona comunei Brăduleţ oferă pasionaţilor de mountain-biking senzaţii unice. Iubitori de adrenalină, împătimiţii sportului pe două roţi pot descoperi la Brăduleţ trasee desăvârşite, graţie unei dense reţele de comunicaţie favorabile mountain-bikingului, care pot fi abordate evident cu echipament adecvat şi biciclete rezistente la trasee lungi. La Brăduleţ, dificultatea traseelor variază – de la cele uşoare, pe drumuri forestiere, până la cele lungi, de creastă, destinate iniţiaţilor.

Enduro. Potecile anevoioase ce duc spre superbele locuri ale Brăduleţului sunt preferate de sute de turişti care aleg să bată dealul şi muntele cu motocicletele. Cadrul natural oferă absolut toate ingredientele dorite de pasionaţii de enduro: urcări şi coborâri pe poteci lungi, peste şi printre bolovani, ape, rădăcini de copaci etc.

Camping. Pe malul Vâlsanului, dar şi în poienile existente în zonă, turiştii care îşi doresc o porţie sănătoasă de aventură şi de aer curat îşi pot întinde corturile pentru a se bucura zile şi nopţi la rând de miracolul naturii la Brăduleţ. Cine ajunge să petreacă o vacanţă la Brăduleţ, cu siguranţă revine, pentru că este un loc ideal pentru turiştii care vor să îşi reîncarce bateriile.

Săniuş. Iarna, coastele înalte acoperite de nămeţi pot constitui în orice moment excelente pârtii de săniuş pentru împătimiţii sporturilor de sezon. Copii, dar şi adulţi, oaspeţii Brăduleţului au parte în anotimpul rece nu numai de peisajele de basm ale naturii învăluite în albul imaculat al zăpezilor, ci şi de distracţie la cote maxime practicând cel mai vechi sport de iarnă – săniuşul.

Echitaţie. Unităţile de agroturism din zonă oferă turiştilor o gamă largă de servicii, ospitalitatea şi calitatea fiind literă de lege pentru gazde. La pensiunile din zonă, turiştii pot petrece ore în şir în compania cailor, iar dacă nu sunt iniţiaţi, pot deprinde cu uşurinţă tainele echitaţiei. Uşor-uşor, oricine încearcă această experienţă se va lăsa purtat în şa pe pajiştile şi potecile din zonă, învăluit de senzaţii şi trăiri nebănuite până atunci. Călare sau cu trăsura, cu şareta sau pur şi simplu aşezaţi într-o căruţă cu fân, turiştii se pot bucura de frumuseţea mirifică a Brăduleţului şi a apelor Vâlsanului. Pentru cei novici în ale călăritului, plimbările la pas, într-un ritm relaxant, pot constitui o experienţă de vis şi o adevărată evadare din cotidian. Experimentaţii pot însă opta pentru trasee mai dificile, o incursiune pe muntele Ghiţu, de pe al cărui vârf se desfăşoară o panoramă unică a Făgăraşilor, sau o excursie pe traseele marcate până pe cele mai înalte creste ale Carpaţilor fiind posibilităţile de a petrece câteva ore de neuitat în frumuseţea sălbatică a naturii ce se înfăţişează privitorului pe spectaculoasele chei ale Vâlsanului.

Pescuit. Împătimiţii de pescuit îşi pot consuma pasiunea fie pe malul heleşteelor populate cu crap şi caras prezente în zonă, fie la limanul lacurilor de munte, Brăduleţul fiind punct de plecare către numeroase ochiuri de apă. O vacanţă pe aceste meleaguri înseamnă liniştea şi aerul curat al împrejurimilor, iar pentru amatorii sportului cu undiţa – un prilej de relaxare într-un cadru mirific.

 

Formular interactiv