Head.png
Maraton de spectacole folclorice pe scena Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ

Timp de trei zile, comuna Brăduleţ a îmbrăcat straie de sărbătoare, în cadrul unui eveniment unic în judeţ prin amploarea şi diversitatea manifestărilor, dar mai ales prin valoarea produselor şi meşteşugurilor promovate – Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ. Organizat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, festivalul de la Brăduleţ a reunit mii de participanţi, alături de gazdele ospitaliere fiind prezenţi invitaţi din judeţ, din ţară, dar şi din străinătate. Muzică, dans, voie bună – au fost ingredientele unui weekend de neuitat la Brăduleţ.
Încă din prima zi a Festivalului, ansambluri folclorice venite din toate colţurile judeţului au oferit oaspeţilor spectacole de excepţie. Cei mai valoroşi artişti ai Argeşului au dat măsura talentului lor pe scena Festivalului de la Brăduleţ, prestaţiile lor smulgând ropote de aplauze şi făcându-i pe participanţii la eveniment să iasă la joc. Prima seară a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ a fost încheiată de recitalul Elisabetei Turcu, artistă reprezentativă pentru folclorul Argeşului de Nord. După o repriză consistentă de hore şi sârbe, spectatorii au luat parte la un un spectaculos foc de artificii.
Gazdă a celei de-a doua zile a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ a fost satul Galeş, leagăn de tradiţie şi spiritualitate autentică românească. Povestea din ziua precedentă s-a repetat practic, de data aceasta la o scară mai mare, dat fiind şi spaţiul generos pe care locaţia festivalului l-a oferit. 10 ore de spectacol, de distracţie, de demonstraţii de talent meşteşugăresc şi virtuozitate artistică. Spectacolul folcloric de excepţie oferit de ansambluri folclorice şi de talentaţi interpreţi argeşeni de muzică populară a scos lumea la joc, finalul celei de-a doua zile a Festivalului aparţinând interpretei Ştefania Rareş. După recitalul celebrei cântăreţe, a urmat un alt spectacol, de data aceasta unul de lumini, focurile de artificii umplând cerul Brăduleţului şi smulgând aplauze şi strigăte de admiraţie.
Duminică, Festivalul s-a mutat la Brăduleţ, în inima comunei, într-un nou maraton de tradiţii, meşteşuguri şi folclor autentic. Spectacolul de duminică, dar şi Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ a fost încheiat de celebra interpretă argeşeană de muzică populară Cristina Turcu Preda şi de deja mult aşteptatul foc de artificii.

 

 

 

Formular interactiv