Head.png
Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ 2018 - trei zile de folclor și tradiții autentice

În perioada 29 iunie - 1 iulie, comuna Brăduleţ, din județul Argeș a fost în petrecere, fiind organizatorul evenimentului itinerant „Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ”. Ajuns deja la cea de-a şaptea ediţie, festivalul a devenit cunoscut la nivel naţional, mai ales în urma repetatelor participări la târgurile de turism. Atrași de faima preparatului gastronomic, caşcavalul de Brăduleţ, dar şi de locurile pitoreşti dezvăluite de zonă şi de maratonul de joc şi cântec popular, mii de oameni au vizitat localitatea în cele trei zile de Festival. 

Primarul Alecu Evlampie, alături de colegii din Primărie şi Consiliul Local, a deschis Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ vineri, 29 iunie, ora 16.00, prima zi desfăşurându-se în satul Galeş. A doua zi, oaspeţii au fost poftiţi în satul Brăduleţ. A trei zi a Festivalului a fost găzduită de satul Brădet. Întregul maraton de spectacole a fost moderat de doi cunoscuţi rapsozi ai cântecului popular românesc, Rodica Popa Comăniciu şi Graţian Bădescu. În afară de momentele de joc și cântec românesc, vizitatorii au avut ocazia să aqdmire standurile special amenajate, pentru meşteşugurile tradiţionale, moştenite din generaţie în generaţie. De asemenea, au avut ocazia să guste şi din celebrul caşacaval şi au aflat de la localnici secretele produsului tradiţional al zonei. Ca în fiecare an, la invitaţia lansată de primarul Alecu Evlampie, au răspuns oficialităţi judeţene, parlamentari şi colegi primari. 

 

Flacăra Centenară s-a aprins la Brăduleţ

 

În cadrul evenimentului, un moment aparte a fost cel dedicat înaintaşilor noştri, ce şi-au pierdut viaţa pe front pentru înfăptuirea României de azi. Cetăţenii localităţii şi-au cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial, în cadrul unui moment ceremonial organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş. Cu acest prilej, localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la monumentul eroilor unde a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu şi primarul Alecu Evlampie au înmânat urmașilor eroilor diplome centenare, mulțumindu-le și felicitându-i pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții.

Citeşte mai departe:
 
Caşcavalul de Brăduleţ degustat în standul de la Transylvania Tourism Fair Bucureşti

În perioada 9-11 martie 2018, Patronatul A.N.A.T. a organizat la Braşov Business Park cea de-a XI-a ediție a ”Transylvania Tourism Fair” (TTF). Şi de această dată Argeşul a fost puternic reprezentat în inima Transilvaniei, unul dintre standurile judeţului nostru aparţinând comunei Brăduleţ, care le-a prezentat vizitatorilor minunata poveste a Caşcavalului de Brăduleţ şi atracţiile turistice ale zonei. De asemenea, le-a lansat invitaţia de a participa la festivalul itinerant dedicat preparatului gastronomic şi meşteşugurilor specifice, care se va desfăşura în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, şi să se bucure de un maraton al tradiţiilor autentice.

# Caşcavalul de Brăduleţ apreciat de braşoveni

Frumoasa localitate de munte din Argeş a devenit faimoasă, la nivel naţional, prin prisma preparatului din lapte de vacă, pregătit după o reţetă pe care doar localnicii o cunosc şi pe care au transmis-o, de secole, din generaţie în generaţie. Dar, nu doar caşcavalul de Brăduleţ este de poveste, ci şi cadrul natural oferit de localitate şi împrejurimi. 

Cei ce au vizitat standul comunei Brăduleţ au avut plăcerea de a gusta din caşcavalul de Brăduleţ şi s-au declarat impresionaţi de bogăţia gustului, subliniind diferenţa dintre caşcavalul clasic şi acesta. De asemenea, pentru a afla mai multe despre județul nostru și despre valorile naturale ale comunei Brăduleț, vizitatorii au fost invitaţi la Festivalul Cașcavalului de Brăduleț. Pentru a afla mai multe informații, vizitatorii au primit promoționale cu toate datele necesare despre localitatea Brăduleț și Festivalul Cașcavalului, respectiv cărţi, mape, calendare şi pliante. Oaspeţii au primit informaţii chiar de la primarul Alecu Evlampie, care a fost prezent în stand pentru a primi vizitatorii, cărora le-a povestit despre bogăția de tradiții și obiceiuri specifice Brăduleţului.

Transylvania Tourism Fair este prins în Calendarul Târgurilor ANAT 2018 şi se adresează autorităților și asociațiilor profesionale din turism, agențiilor de turism și touroperatorilor, stațiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor și companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor și publicațiilor din turism, băncilor și societăților de asigurări, companiilor aeriene, etc. 

Participarea în cadrul Târgului de Turism de la Braşov face parte din acţiunile întreprinse de către Primăria Brăduleţ în perioada de sustenabilitate a proiectului finanţat din fonduri europene. 

Citeşte mai departe:
 
Judetul Arges

Vatră de istorie, cultură şi spiritualitate, judeţul Argeş se înfăţişează vizitatorilor săi cu infinte posibilităţi de explorare turistică. Poziţionat în partea central – sudică a României, judeţul Argeş are un sfert din suprafaţă ocupat de munte. Numele îi este dat de principalul râu care îl brăzdează, Argeşul.

Citeşte mai departe:
 
Comuna Bradulet

Străbătută de râul Vâlsan, comuna Brăduleţ este situată la o distanţă de 25 km de oraşul Curtea de Argeş şi 55 km de municipiul Piteşti. Este amplasată preponderent în spaţiul Subcarpaţilor argeşeni, la contactul cu structurile de tip carpatic, beneficiind de adăpostul Carpaţilor Meridionali în nordul judeţului Argeş. Comuna ocupă o suprafaţă de 4.900 ha, are o populaţie de peste 2.100 de locuitori şi este formată din nouă sate: Piatra, Ungureni, Slămneşti, Uleni, Galeş, Aluniş, Cosaci, Brăduleţ şi Brădet.

Citeşte mai departe:
 
Sat Galeş

Comparat cu alte aşezări, satul Galeş este relativ tânăr, atestat documentar de mai puţin de 500 de ani. Satul s-a născut din dorinţa românilor de a trăi liber şi a crescut din munca neobosită a acestora. Galeşul a luat fiinţă ca aşezare după 1750, prin statornicirea aici a mai multor familii de români alungaţi de urgisirile pătimite peste munţi, în majoritatea lor venite, fără îndoială, din Mărginimea Sibiului, unde există un sat cu acelaşi nume (Galeş) atestat încă din secolul al XIII-lea, ca şi din alte părţi ale Transilvaniei.

Citeşte mai departe:
 
Anterior12Următor

Formular interactiv