Head.png
Valea Vâlsanului – spectacolul naturii

Nealterată de intervenţia oamenilor, Valea Vâlsanului îşi păstrează pitorescul, fiind un „cuib” protejat ce adăposteşte circa 300 de specii de plante şi animale. Iubitorii de frumos pot petrece pe aceste meleaguri vacanţe reuşite, în care să facă drumeţii, plimbări cu bicicleta, dar şi tratament cu ape minerale tămăduitoare.

Citeşte mai departe:
 
Aspretele – peştele unic în Europa

În cadrul rezervaţiei Valea Vâlsanului este ocrotit un peşte unic în lume, Romanichtys Valsanicola, pe numele lui popular -  aspretele. Este un relict terţiar, existenţa sa însumând circa 50 milioane de ani. Descoperirea acestuia s-a făcut în 1956, de către profesorul Nicolae Stoica, localnic din Galeş.

Citeşte mai departe:
 
Apele tămăduitoare ale Brădetului

Comorile de pe Valea Vâlsanului se lasă descoperite treptat, una dintre acestea fiind apele tămăduitoare, ce completează frumuseţea Brăduleţului. An de an, sute de oameni vin la Spitalul de Recuperare Balneo-fizio-terapeutică Brădet pentru a-şi trata diferite afecţiuni. Binefacerile terapiei combinate ce cuprinde proceduri şi cura cu ape minerale îi fac pe mulţi dintre pacienţi să revină şi să îşi aducă şi cunoscuţii, transformând sesiunile de tratament într-o tradiţie de lungă durată.

Citeşte mai departe:
 


Formular interactiv